Botanisk Have – Et paradisrum i København

I går tog vi et smut ind i Botanisk Have – Torben, min svigerinde, drengene og jeg. I sekundet jeg træder indenfor spørger jeg mig selv; hvorfor  kommer vi/jeg ikke her noget oftere. Det er et himmelsk sted i København. Parken, bedene, væksthusene og det næsten poetiske palmehus får mit hjerte til at banke hurtigere – eller måske snarre langsommere. Der er fred, smukt og utrolig meget liv og vækst mens byens travlhed svagt fornemmes lige ved siden af. Drengen, som undervejs havde givet udtryk for en vis skepsis for turen, blev stille og eftertænksomme, og gumlende på en lakridsrod gik de rundt i den store have, og spurte ind til et hav af planter og store sære træer.

IMG_1164      IMG_1172

Vi fik en ret god kop kaffe i den lille cafe (kagen var derimod ret dårlig) og på en kølig sommerdag som det var i går, var det næsten som en omfavnelse, at tæde ind i palmehusets varme og fuglekvidder. Carl, der var på min arm kunne næsten ikke få hoved langt nok bagover. Jeg sendte en kærlig tanke til Brygger Jacobsen, som i sin tid skænkede københavner denne oase midt inde ved Nørreport. Det var godt tænkt!

IMG_1176

Ved udgangen ligger et lille udsalg af planter, postkort, frø, plakater, bøger – alt der har med have og planteliv at gøre. Det er en fin lille turistbix, men jeg fik nu også mange minutter til at gå derinde (til lettere utålmodige drengepust i baggrunden). Der findes nogle smukke plakater, og fik da også nogle stykke hjem.

IMG_1175      IMG_1151

Jeg vil tage derind igen snart – med mine søstre, eller en god ven. Bare gå derinde og mærke, dufte, lytte, og tale sammen, mens byen suser forbi lige ude bag hegnet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s