Kurser og Workshops

Marie Hertz underviser og kuraterer kurser og workshop både i eksklusive private hold og til virksomheder og i offentlige institutioner. Private workshop bliver annonceret via instagram @_mariehertz_ Kontakt for yderlig information på pris og omfang.

På grund af den aktuelle COVID-19 sitiuation er der ingen planlagte fysiske workshops

Nyhed – Online fermenterings workshop

Oplagt for grupper, som virksomhedsarrangement og personalepleje
kontakt for mere info

Nyhed – Det essensielle køkken

Til institutioner og private der er vil gøre køkkenet til huset essentielle rum. Forløbet her tilpasses det køkken og de mennesker der vil mere med deres mad og måltider end blot en køkkenramme kan give, og som gerne vil spise sæsonbaseret, lokalt og skabe et flow og en rytme i deres daglige gang i køkkenet – der stimulerer kreativiteten, æstetikken, sundheden og smagsløgene. Der vil både være praktiske kulinariske workshops, tilpasning af køkkenets indretning og stemning, samt opskrifter og introduktion til lokale producenter og alternative indkøb. Kontakt for nærmere information


Fermentering i glas og flaske

Lær om fermenteringens kunst – de kulinariske og sundhedsmæssige egenskaber og hvordan du selv fermenterer grøntsager, urter, kombucha og kefir derhjemme. Vi gennemgår forskellige fermenterede produkter, smager og dufter. Vi taler om levende mad, og hvad der er oplagt at fermenterer derhjemme. Alle får hænderne i fadet, når vi sammen laver en klassiske kraut eller kombucha til at tage med hjem.


Grøn Gastronomi

Den stigende interesse i lokale råvare – særlig grøntsager, har medført en stigende interesse i tilberedningen. For hvordan bruger man egentlig bladbeder, kålrabi eller romanesco? Det handler dette kursus om – Gode sunde grøntsager, og deres vej til vores tallerken. Vi gennemgår forskellige grøntsagstyper – taler som smage, teksturer, og smarte tricks i tilberedningen. Vi går en tur i haven eller på marken, og taler ligeledes om jord og vitalitet. Vi ender ved bordet og spiser samme de elementer vi har tilberedt i løbet af dagen.


Din køkkenhave  – kom igang

Mange vil gerne tilbage til jorden – mærke dens vitalitet og selv dyrke urter og grøntsager til det daglige måltid. Men hvordan kommer man igang og hvad skal der til? Dette er en introducerede kursus for dig, der er helt grøn. Vi taler helt basisviden om dyrkning, økologi og biodynamik og det at planlægge en køkkenhave. Vi går en tur ud og taler om jord og kompost og alle får mulighed for at lav sin egen haveplan og købe økologiske frø med hjem til sæsonen have. Dagen ender med en dejlig grøn frokost og et glas naturvin. Kurset kan foregår både i byen og på landet – eller hjemme i private haver og altaner.