Om

Mad og måltid begynder for mig i jorden, i haven og på marken. Jeg vil være tæt på – helst have dyrket eller høstet grøntsagerne selv – og hvis jeg ikke” har gjort det, så tage råvarene ud af hænderne på dem der har – det er den forbindelse der driver mig

Culina Hortus betyder køkkenhave

Marie Hertz har arbejdet mere end 20 år i madbranchen og er herudaf autodidakt kok. Hun har en samfundsvidenskabelig kandidatgrad i miljøplanlægning og sundhedsfremme og arbejder i dag som selvstændig kok og udvikler, samt underviser på Suhrs Højskole i København. Ved siden af dyrker Marie sin store have med urter, blomster og grøntsager, ligsom hun også laver madevents, kurser og workshops.

Marie har i mange år undervist og formidlet viden og praktiske egenskaber fra jord til bord både til private og virksomheder; Have-etablering, urban farming, frøsamling, kompost, urter, grøn gastronomi, det essentielle køkken, levende mad og fermenteringens kunst. Udgangspunket er altid levende jord og mad og Marie har arbejdet fokuseret med formidlingen af økologi og biodynamik igennem sanselige madoplevelse og forbindelse og forståelse af naturen.

Læs mere om kurser og workshops her

Marie etablerede i 2017 spisestedet Birkemosegaard Køkken på Sjællands Odde, sammen med sin partner Martin Kvedéris, som idag ejer og driver restauranten selv. Tanken og ideen med køkkenet var, at vise hvor ægte mad kan være iforhold til sin tid og sit sted.

Find Birkemosegaard Køkken her

Parret har etableret sig på Nordgaard på Sjællands Odde hvorfra Marie ofte arbejder med udvikling af opskrifter og foodstyling samt holde sin have og afprøve nye sorter mv.

Marie har tidligere stiftet konceptet SLOW og FRØ (2015) sammen med arkitekt Signe Voltelen og drev frem til 2019 Det Økologiske Inspirationshus på Allegade 7, Frederiksberg.

Følg Marie på Instagram her